06 Puig de la Cova – 07 La Talaia del Montmell

DATA 14-02-2014
CIM 6 PUIG DE LA COVA (672)
CIM 7 LA TALAIA DEL MONTMELL (861)
Hora sortida: 07:00
Durada: 4 hores aprox.
Distancia total: 12.4 km
Desnivell Acumulat Total: 1.138m
Dificultat: Mitja
Comarques: Baix Penedès
Wikiloc: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6250080

Ruta circular sortint de la Juncosa del Montmell per fer dos cims del #100cims.

Avui la sortida ha estat ben d’hora per veure l’alba des de dalt del primer cim, cosa que he aconseguit amb un marge de nomes 3-4min.

El recorregut ha estat sortint de la Juncosa per la Tv-2401 nomes uns centenars de metres on ja agafarem una pista de terra en bon estat, al poc de començar ja comença una pujada no molt dura. Anirem pujant per una petita carena amb la Talaia del Montmell a un costat i el Puig de la Cova a l’altre, al cap d’una estona de caminar farem una corba de 90º i ens trobarem una bona pujada davant, un cop arribem a dalt tindrem un trencall a ma dreta que ens portarà fins al Puig de la Cova, no es una pujada dura ni difícil. Un cop dalt tindrem unes bones vistes amb varies muntanyes i poblacions a la vora.

Continuarem per on em vingut fins al trencall, on continuarem per l’altre costat, es pot anar per la carena o agafar els camins que van per el costat, els quals son bastant més fàcils, continuarem fins al coll d’Arca on comença la pujada cap a la Talaia. En algun tram tindrem que grimpar però és bastant senzill, es una pujada bastant llarga i amb una bona pendent, el millor es anar a un ritme còmode i ja s’arribarà.

Un cop dalt de la Talaia les vistes son més espectaculars que les del Puig, aquí fàcilment podrem identificar algun dels cims fets o que estan per fer, per exemple radere tenim el pla de Santa Maria i una mica més enllà Figuerola del camp, que és el peu de la Serra Carbonaria, també es veu a l’esquerra Montserrat, etc.. les vistes sempre parlo orientat cap a mar.

Ara ja el que queda es un tram de carena fins la creu de ciment, un cop allí començarem una baixada bastant pronunciada fins l’església vella de Sant Miquel en la que els que no estiguin acostumats els pot fer una mica de respecte, abans d’arribar a l’església passarem per el Collet del Castellot on podrem tirar cap a la dreta per visitar el castell del Montmell i després tornar enrere o continuar directament cap a l’església, poc després de l’església arribem a una pista on hi ha un bon menjador per si es vol fer un bon dinar o be podem continuar per una de les pistes que van fins la Juncosa o agafar el trencall que trobarem al poc de caminar per la pista i anar per un caminet que ens portarà fins un altre pista. Arribant a la Juncosa tindrem davant el Puig de la Cova i radere la Talaia.

___________________________________________________________________________________________________

recorregut

___________________________________________________________________________________________________

CIM 06 PUIG DE LA COVA
Altitud 672m
Comarca: Baix Penedès

01 juncosa primer cim 02 juncosa 03 juncosa venus... 04 juncosa 05 juncosa 06 juncosa  pujada 07 juncosa  recorregut fet 08 juncosa cim 09 juncosa alba 10 juncosa 11 juncosa talaia primer raig 12 juncosa 13 juncosa 14 juncosa 15 juncosa 16 juncosa montserrat 16 juncosa 17 juncosa montserrat 18 juncosa vistes 19 juncosa 20 juncosa torre.. 21 juncosa torre
—————————————————————————————————————————————————

CIM 07 LA TALAIA DEL MONTMELL
Altitud 861m
Comarca: Baix Penedès
22 talaia 23 talaia carena 24 talaia coll d'arca 25 talaia pujada dp coll arca 26 talaia coll 27 talaia coll 28 talaia coll 29 talaia 30 talaia 31 talaia 32 talaia 33 talaia 34 talaia 35 talaia 36 talaia 37 talaia 38 talaia 39 talaia 40 talaia 41 talaia 42 talaia 43 talaia 44 talaia 45 talaia 46 talaia 47 talaia 48 talaia 49 talaia 50 juncosa puig de la cova

One thought on “06 Puig de la Cova – 07 La Talaia del Montmell

  1. Pingback: Progressió | centcims

Comments are closed.