56 Morral de Cabrafeixet (765)

DATA 17-08-2014
CIM 56 Morral de Cabrafeixet (765)
Hora sortida: 08:30
Durada: 4 hores aprox.
Distancia total: 12 km
Desnivell positiu: 728 m
Desnivell Acumulat Total:. 1456 m
Dificultat: Mitja-Alta ( Una pujada pronunciada, zones amb camí difuminat)
Comarques: Baix Ebre
Wikiloc: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7565064
(Les dificultats estan basades en la meva capacitat, jo només camino i la meva jornada ideal son uns 30km en pla o uns 20km amb uns desnivells d’uns 1.200positius)

OBSERVACIÓ IMPORTANT: Tota la baixada (3km aprox) transcorre per camí de matolls (matorrales) els quals punxen molt, a mi m’han quedat les cames molt molt rascades. Es molt aconsellable portar pantalons llargs o algo per evitar les rascades.
Després de un mes i mig sense anar a fer cims, he optat per fer només un cim i tornar a agafar forma. Aquest era un dels que no podia combinar i com que avui feia poc vent i en aquesta zona bufa bastant el vent, he optat per fer-lo avui, volia fer un segon cim, però la baixada ha estat molt lenta, i ja era massa tard com per anar a fer un altre cim.
Resum: Comencem per la carretera fins wp1, seguim per camí, fins wp3 on podem continuar per gr o agafar un trencall per veure unes pintures rupestres i unes coves, després igualment seguirem per el Gr fins dalt el coll, allí el deixarem per anar a fer cim i tornarem, anirem per la carena passant per 2 cims més, després de l’últim cim be una baixada marcada amb punt grocs, el camí a trams es difumina i transcorre per matolls (matorrales) els quals punxen molt. Un cop baix, en pocs minuts arribem al punt de sortida.
Detallat:
Aparco el cotxe al costat de la carretera prop del mas del Candieto, comencem a caminar per la carretera per on hem vingut fins al Wp1 on agafarem una pista que ens dura fins a la caseta del Gos (Wp2) allí just passar la caseta trobarem unes fites i seguirem el sender, que ens portar a un aparcament on trobarem el Gr (wp3) tenim l’opció fàcil d’anar per el Gr o desviar-nos per la dreta i veure una zona amb unes pintures rupestres i unes coves, jo he optat per això, crec q no ens desviem més de 300mt, un cop retrobat el Gr el seguim fins arribar al Coll on veurem a la dreta el Morral de Cabrafeixet, anirem per cap allí seguint les fites. No te cap complicació.
Un cop en el cim (el meu 56) tindrem unes vistes espectaculars, en part al delta i en part a altres cims que hem fet o farem per els voltants, també veurem perfectament el camí per on continuarem fent tota la carena del “circ”.
Lo dit, tornem enrere fins al coll i continuem fins la punta de la Buinaca, en aquest punt jo opto per tornar una mica enrere i seguir per el Gr, crec que també es podria seguir recte però no ho he vist clar.
Després anem seguint fins al Wp5, aquí el tram és una mica confús, un cop arribem a la pedrera, hem de pujar recte cap a dalt, el camí esta completament difuminat però no te cap secret, anar pujant recte i de tant en tant veiem alguna senyal de gr que ens dona confiança, arribem dalt i seguim per la carena, en el WP6 deixem el gr el qual tornarem a trobar a dalt la mola de la Buinaca, COMPTE el gr el trobem en sentit contrari (dona volta per arribar al cim), nosaltres continuarem cap a baix i als pocs metres deixarem el gr i seguirem uns punts grocs.
LA BAIXADA!!! La baixada és amb poca pendent però complicadeta, el camí es difumina molt sovint tot i que hi ha fites i punts pintats en groc, però el pitjo son els matolls, estan en tota la baixada i rasquen moltíssim, ho havia llegit en algun comentari al buscar el track, però realment és molt pitjor del que pensava, m’han quedat les cames completament vermelles i molt dolorides.
A mitja baixada trobem una roca foradada també amb unes bones vistes. A baix de tot ja arribem a una especia de mas, que és el punt on s’acaba la tortura per les cames, poc després trobarem la carretera, passarem per davant la bassa de les Collades i tot seguit arribarem al cotxe.

——————————————
mapa

——————————————

PANORAMIQUES
Morral de Cabrafeixet
00 Morral de Cabrafeixet +++

Punta Buinaca
00 Punta de buinaca +++

FOTOS
Vistes al cim només sortir
01 cim56 vistes sortint

Bifurcació, seguir per la pista de terra
02 cim56 bifurcacio i cami

Camí i al fons el Morral de Cabrafeixet
03 cim56 cami i fons morral

Fí del camí i caseta del Gos
04 cim56 caseta del gos

Fites indicant el camí junt a la caseta del Gos
05 cim56 fites junt caseta

Bonica vista davant “el circ” i a la dreta el cim il.luminat.
06 cim56 cami cim a la dreta i circ recte

Zona parking i on podem escollir seguir per el Gr o anar a veure les coves i pintures rupestres
07 cim56 inici gr i bif

La zona de les Pintures rupestres
08 cim56 pintures

Foto pintures ampliada
09 cim56  pint

Cova 1
10 cim56 cova1

Cova 2
11 cim56 cova2

Pujada cap al cim
12 cim56 pujada

Anar pujant
13 cim56 pujant

A mitja pujada tenim el delta raderè
14 cim56 pujant radere delta

I ja veiem el cim!!
15 cim56  cim a la vista+++

Cim!!!
16 cim56 Cim+++

Vistes
17 cim56 vistes +++

Vistes a 1 cim que encara no he fet, crec que la creu de santos
18 cim56 vistes creus santos..

Vistes a la zona d’Hospitalet de l’Infant
19 cim56 vistes hospitalet

Vistes
20 cim56 vistes

Vista al punt d’inici, junt a la masia blanca.
21 cim56 vistes punt inici

Jo al Cim 🙂 Content de seguir amb el repte desprès de tants de dies.
22 cim56 gerard cim

Per aquesta carena continuarem
23 cim56 carena que farem

Aquesta carena quan estas allí és molt maca.
23 cim56 seguint carena i despres dreta

Aquí veiem el cim de la Punta Buinca. I a l’esquerra no es veu però esta el Gr
24 cim56 punta buinaca i gr no es veu

Punta Buinaca
25 cim56  punta binada

Vistes a la Vall
26 cim56 vistes vall

WP5 Per aquesta pedrera hem de pujar, recte cap a dalt.
27 cim56 wp5 pedrera

Vista a baix a la pedrera un cop hem arribat a dalt
28 cim56 wp5 pedrera vista aball

Vista a la Mola de la Buinaca
29 cim56 vista mola buinaca

Bonica vista desde la Mola al Morral de Cabrafeixet
30 cim56 molta buinaca vista a morral feixet

El camí per la carena continua en diagonal per l’esquerra.
31 cim56 cami carena diagonal esquerra

Camí, matolls i senyal a seguir.
32 cim56 cami matolls i senyal groga

Aquestes marques grogues les anirem seguint en general es veuen bé.
33 cim56 señal groga a seguir

Sí per aquí va el camí!!!
34 cim56 si per aqui va el cmai...

La Foradada
35 cim56 foradada

36 cim56 foradada

37 cim56 foradada

Seguim per la Carena
38 cim56 seguir carena

Aquests matolls son els culplables de les rascades de les cames. En especial el que surt en primer pla a mà esquerra.
39 cim56 RASCAAA

Mas que és el final de la baixada i del patiment per les cames.
40 cim56 FI RASCA I MAS

One thought on “56 Morral de Cabrafeixet (765)

  1. Pingback: Progressió | centcims

Comments are closed.